Här är 2017 års bästa Native-annonser

By Dan Willstrand May 07, 2018

Tags Publisher , Advertiser , native , native advertising

Reading 1 min

Förra året distribuerade Strossle mer än 10.000 olika native-puffar i 10 europeiska länder. Alla puffar mäts och utvärderas för att annonsörerna ska få så många engagerade besökare som möjligt. I Sverige kom de mest klickade puffarna från Svenskt Näringsliv, Skandia, Tradera och Finfa.


- Vi vet från våra kunders utvärderingar att besökarna vi levererar till content marketing tillbringar 120% mer tid och läser 39% fler artiklar, än de besökare som kommer från sociala plattformar. Men det är också lärorikt att förstå vilka bilder och rubriker som funkar bäst för att locka läsare, säger Anna Holmquist, VD för Strossle i Sverige.

Strossle har höga kvalitetskrav på de annonser som distribueras. Till exempel måste annonserna vara redaktionellt utformade och inte upplevas som ren reklam. Rubrikerna får gärna vara lockande men de måste ge en sann bild kring det faktiska innehållet.

- Det är glädjande att årets mest populära annonser följer dessa riktlinjer perfekt. Min personliga favorit är Skandias puff "105-åringens bästa råd till 60-plussare", en oväntad vinkel som man blir glad och nyfiken av, säger Anna Holmquist.

 

Kommentarer till resultatet:

  1. I listan kan du se hur många gånger bättre varje native-puff presterade jämfört med den genomsnittliga native-puffen i Strossles nätverk. Exempel: X 20 betyder 20 gånger bättre, eller 2000% bättre). Här jämförs äpplen med äpplen, för att vi ska förstå vilka ämnen, bilder och rubriker som lockar läsare.
  2. Du kan också se hur mycket bättre native-puffarna presterade jämfört med genomsnittlig banner. Denna mätning är mer som att jämföra äpplen och päron, men siffrorna visar tydligt att native-puffar är mycket bättre än banners på att attrahera besökare till innehållsmarknadsföring. Den genomsnittliga klickfrekvensen för native-puffar är 6 000% högre än den genomsnittliga klickfrekvensen på banners.

  3. Vissa ämnen är mer engagerande än andra (exempelvis är mode mer populärt än affärssystem). I denna lista har vi blandat alla kategorier, men i framtiden avser vi att göra motsvarande listor inom respektive kategori.

 Liked this? Maybe you will like: The Reader Index: Contextual data from +700.000 articles  Get my report

Kontakt
Anna Holmquist, Sverigechef Strossle, 070-980 23 11

Om Strossle

Strossle är ett teknikbolag som hjälper medier och annonsörer att öka konsumtionen av digitalt innehåll och skapa nya intäkter. Kärnan är en egenutvecklad plattform som använder algoritmer och data för att rekommendera rätt innehåll och annonser till rätt användare. Målet är ge alla publicister tillgång till samma räckvidd och data som de sociala plattformarna har idag, och därmed bidra till ett hälsosamt medielandskap. Strossles intäkter kommer huvudsakligen från rekommendationer av sponsrat innehåll. Bolaget samarbetar med över 1500 sajter och 500 annonsörer i 10 länder.